הכרה בזכויות ובחובות המשפטיות החלות על בני זוג המוכרים כ'ידועים בציבור'
ידועים בציבור – ההכרה המשפטית בבני זוג כ'ידועים בציבור' מצביעה על תהליך הדרגתי של מוסדות בישראל בצורת חיי השיתוף הללו. הכרה זו מעניקה לבני הזוג זכויות וחובות כאחד. קיימת אפשרות לעגן את אותם זכויות וחובות של חיי משפחה ללא נישואין באופן משפטי. כך לזוגות ללא נישואין ניתן ומומלץ לערוך 'הסכמי-ממון" והסכם חיים משותפים'.
ההגדרה של המנוח "ידועים בציבור" הינה מורכבת ונוצרה, בעיקר, בפסיקה של בתי המשפט. ההגדרה הכללית – זוגות, שהם בני מינים שונים או בני אותו המין, המנהלים מערכת יחסים בעלת אופי רומנטי וחולקים ניהול מערכת משק בית משותפת.
לצד מבנה המשפחה המסורתי, שעדיין רווח בישראל, חלה עלייה בשיעור הזוגות החיים יחד חיי משפחה ללא נישואין. מדובר בזוגות שלא מעוניינים להינשא בטקס דתי. הרבה פעמים מדובר בזוגות שאינם רשאים להינשא בשל חוקי המדינה. כמו; נישואים של בני זוג מאותו המין, נישואים למסורב גט, בני זוג מדתות שונות, נישואי כהן וגרושה ועוד. לצד נסיבות אלה קיימת מגמה של בני זוג שאינם מעוניינים בטקס ברית הנישואין ומעדיפים להישאר תחת הכותרת הפחות מחייבת, כביכול, 'ידועים בציבור'.
זכויות וחובות חיי משפחה ללא נישואין
צריך לזכור שחיי משפחה ללא נישואין, גוררים לצדם חובות וזכויות החלים על כל אחד מבני הזוג. משרדנו מתמחה בהבנת הדקויות המשפטיות הכרוכות בחיי שיתוף אלה. אנו נדאג לתת מענה למגוון הנושאים המשפטים הכרוכים במעמד זה.
חוקים מסויימים העניקו זכויות העשויות לצמוח לבני זוג בתנאים מסוימים על אף שהם ללא נישואין. חלקם ש החוקים נקטו במנוח "ידועים בציבור" במפורש. חוקים אחרים הגדירו זכויות העשויות לצמוח גם לבני זוג שאינם נשואים זה לזה, אך לא נקטו במפורש במנוח. בכל שאלת הזכאות של בני זוג העניין יוכרע בהתאם לאותם תנאים המופיעים בחוק כזה או אחר.
- עריכת הסכמי ממון וחיים משותפים
- זכויות כלכליות
- זכויות הקשורות להורות: הסכם הורות משותפת, מזונות, משמורת, הסדרי שהות
- פירוק קשר של ידועים בציבור, הסכמי פרידה
- ייעוץ, גישור וייצוג משפטי בכל אחד מהתחומים