הסכמי ממון
הסכם ממון מה זה ומתי מומלץ לערוך?
באופן כללי למדי ניתן להגדיר את הסכמי הממון כחוזים הנערכים בין בני זוג, נשואים או ידועים בציבור וגם בני זוג שהנם חד-מינים, להסדרת ענייני ממון ורכוש עתידיים.
ההמלצה היא לערוך את הסכם ממון לפני המעבר למגורים משותפים או לפני טקס הנישואין. הסכמים הללו יקבלו תוקף על ידי נוטריון או על ידי הרב בחופה.
אבל במקרים שבהם נעשה הסכם ממון לאחר טקס הנישואין יידרש אישור של בית המשפט.
הסכם טרום הכניסה לקשר שיתופי נועד לשמש את בני הזוג במקרה של פרידה, גירושין או מוות של אחד מבני הזוג. ההסכמים מתייחסים בצורה עתידית לחלוקת הנכסים, לענייני המזונות ולהחלטות בנוגע לילדים.
עם השנים הסכמי הממון נפוצים יותר בארץ וזאת ביחס לעלייה בשיעורי הגירושין. כאשר באופן טבעי התעוררה מודעות לצורך בהסכמי טרום נישואין ולעריכתם מבעוד מועד. היתרון הגדול בעריכת הסכם ממון הוא בכך שהוא מאפשר סיום פרק חיי הנישואין בצורה מכבדת ונינוחה יותר. אך לצד זה, לא פעם במעמד עריכתו בתחילת הדרך, הוא יוצר חוסר נעימות ומבוכה.
אם נניח לרגע את המבוכה ואי-הנעימות בצד, עריכת הסכם ממון אינה גורעת במאומה מחיי הזוגיות, ומהווה תעודת ביטוח מצוינת לסיום פרק החיים המשותף באם יתרחש. אנשים מבטחים נכסים, מבטחים את בריאותם, מבטחים את מכוניותיהם אבל משום מה את עתידם האישי נמנעים מלבטח. הרתיעה מכך היא תפישה מקובעת שבעיני חייבת להישאר מאחור עם שאר התפיסות הקדומות בחיינו.
שירותיי המשרד בעריכת הסכמי ממון
במשרדנו נערכים הסכמי ממון מקצועיים, כאשר סעיפי ההסכם מותאמים על פי המורכבות הזוגית והמשפחתית של לקוחותינו.
הידע המקצועי בתחום לצד הכשרתנו בתחום הגישור מאפשרים לנו לנהל את תהליך עריכת ההסכם בדרכי נועם. בידינו להציע פתרונות יצירתיים למכשולים שעולים במהלך הדרך, להרחיב בפניכם את האופציות לדרכי פתרון, להציג בפניכם יתרונות וחסרונות בצורה מאוזנת והוגנת לכל אחד מהצדדים, ולערוך בכתב את ההסכם בצורה מקצועית ומדויקת עבורכם.
• ייעוץ להסדרת הסכמי ממון
• ליווי למציאת פתרונות לקראת ההסכם
• ניסוח משפטי של ההסכם
• הבאת הנוסח לאישור בית המשפט או בית הדין
• עריכת הסכמי ממון והסכמי חיים משותפים לידועים בציבור