משמורת
מה זה ?
משמורת – מונח זה בשנים אחרונות איבד את משמעותו כפי שהיה פעם והיום יותר מתייחס למקום מגוריו הקבוע של הילד-הקטין, הוא נדון כאחת מהסוגיות הכרוכות בתהליך הגירושין.
חשוב לציון, כי קביעת משמורת של אחד מההורים לא שוללת את האפוטרופסות הטבעית של ההורה השני, אלא נותנת יתרונות בקבלת החלטות בזוטי דברים.
איך קובעים?
באופן כללי אפשר לאפיין שתי דרכים מרכזיות לדיון בעניין: האחת כאשר יש הסכמה בין ההורים, והשנייה כאשר יש מחלוקת ביניהם.
כאשר קיימת הסכמה בין ההורים בנוגע לסוגיית המשמורת על הילדים, אפשר לקבוע באופן הדדי את ההסכם בתיווכם של שני עורכי הדין המייצגים את בני הזוג. בית המשפט לענייני משפחה נוטה לאשר הסכמים אלה.
אבל לעיתים נושא זה מעורר מחלוקת בין בני זוג. לפעמים קלה ולפעמים קשה וחריפה. הסיבה לכך נובעת מסיבות שונות. למשל; מאבקי כוח בין בני הזוג או מחשבה כשכל אחד מהצדדים סבור שהוא יהיה הטוב ביותר לילדיו. במקרה של מחלוקת בית המשפט לענייני משפחה מכריע בסוגיה, דבר שעלול לגרור אחריו דיונים מתמשכים.
חשוב לדעת שבמקרים של אי-הסכמה, בדרך כלל, בית המשפט נוטה לבקש מעורבות של גורמים נוספים כגון עובדים סוציאליים, פסיכולוגים ואף פסיכיאטריים לבדיקת המסוגלות ההורית במידה ויידרש.
שירותי המשרד בתחום המשמורת
עורכת דין ורה קירשטיין מחזיקה בדעה שעניין המשמורת על הילדים הוא חשוב לאין ערוך ויש לעשות את המקסימום האפשרי כדי לדאוג להמשך עתידם של הילדים.
- ייעוץ ומידע בכל הקשור בענייני המשפט בסוגיית המשמורת
- גישור להסדר הסכמי בין הורים הנוטים להסכמה
- הכנת הסכמי משמורת לאישור בית המשפט
- ייצוג וליווי משפטי בנושאי משמורת בבתי משפט לענייני משפחה
לקריאה על משמורת משותפת
להמשך קריאה על חלוקת זמני שהות